Zilvervisjes 

Kakkerlakken

Wat zijn zilvervisjes?

Ze hebben qua uiterlijk wel wat weg van visjes, maar het zijn gewoon kleine beestjes. Zilvervisjes zijn grijs of zilverkleurig en hebben een afgevlakt en langwerpig lichaam. Ze zijn ongeveer een centimeter groot en hebben lange, draadachtige antennes en drie sprieten aan de achterkant van hun lichaam. Deze plaagdiertjes hebben een voorkeur voor donkere, ietwat vochtige ruimtes en in huis kom je ze veel tegen tussen papier. Ze leven dan ook van zetmeel uit papierproducten of vochtige granen.

Wat merk je van zilvervisjes?

Zilvervisjes zijn voor mensen onschadelijk, maar ze brengen wel schade toe aan papier. Ook laten ze een soort peperachtige laagje achter. Dit zijn hun uitwerpselen. Ze komen uit allerlei kieren en scheuren tevoorschijn, bijvoorbeeld wanneer je iets wilt opruimen of uit een kast wilt pakken. Naast zilvervisjes heb je ook nog papiervisjes. Die zijn iets groter en brengen meer schade toe aan papier, schilderijen en behang. Zilvervisjes hebben een sterkere voorkeur voor vochtige ruimtes.

Een plaag lokaliseren

Je herkent ze snel genoeg wanneer ze langs kruipen met hun slangachtige bewegingen. En je ziet dat ze er zijn door schade aan papierwerk en hun zilveren poederachtige uitwerpselen. Controleer papierproducten en schilderijen dan ook met enige regelmaat op vraatschade.

knaagdieren bestrijden

Zilvervisjes bestrijden

 

Zilvervisjes bestrijden

Net als bij de meeste plaagdieren kun je ze beheersen door de omstandigheden in huis of je bedrijfspand aan te passen. Zorg voor meer ventilatie en minder vocht.

  • Berg papierwerk op in afsluitbare opbergboxen.
  • Maak kieren en naden goed dicht.
  • Zorg dat er geen losse naden zijn bij behang, want daar gaan ze graag achter zitten.

Lukt het niet om de zilvervisjes of papiervisjes te beheersen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen kijken om welke van de twee visjes het gaat én wat we het best kunnen doen om ze te beheersen. Zo zorgen we ervoor dat ze vertrekken én niet meer terugkomen.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of vermoed je plaagdieren in of om je bedrijf of woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bel vrijblijvend