Voorraadaantasters

teken bestrijden

Wat zijn voorraadaantasters?

Voorraadaantasters zijn insecten die leven van opgeslagen (voedsel)voorraden. Het kunnen zowel volwassen insecten als larven zijn en het kunnen kevers zijn, maar ook mijten, motten of vliegen. Zo heb je de fruitvliegjes, de boktor, de snuitkever of de meelmijt. Omdat ze heel verschillend zijn is er niet één universele omschrijving. Eén ding weten we wel zeker: je zit niet te wachten op hun verblijf in je huis of bedrijfspand!

Wat merk je van voorraadaantasters

Wanneer je een pak meel open doet en er opeens vanalles beweegt in de zak, heb je last van de larven van de meelmijt. Fruitvliegjes leggen larven in je fruit(afval) en in no time heb je een hele kolonie in de keuken zweven. Er is sprake van primaire en secundaire aantasters. De ene soort brengt schade toe door vraat, de andere door vervuiling met uitwerpselen, huidjes of spinsels. In dit laatste geval zijn de producten niet meer geschikt voor consumptie.

Voorraadaantasters lokaliseren

Sommige soorten voorraadaantasters zie je meteen, anderen laten zich niet meteen zien, maar verschuilen zich in het duister. Aangevreten producten herken je echter snel genoeg. Andere schade zie je niet meteen, maar daardoor is nauwkeurige controle bij aankoop of van binnenkomende goederen heel belangrijk.

Teken bestrijden<br />

Voorraadaantasters bestrijden

 

Bij voorraadaantasters wil je vooral aandacht besteden aan preventie. Zéker wanneer je een horecaonderneming of een zorgorganisatie hebt is het belangrijk om een preventieplan te hebben voor alle soorten plaagdieren.

  • Besteed veel aandacht aan schoonmaak en goede opslag van producten.
  • Laat geen voedselresten liggen en zorg dat voedselafval zoveel mogelijk buiten wordt weggegooid.
  • Zorg voor goede ventilatie van ruimtes

Heb je last van een voorraadaantaster, maar weet je niet welke het is? Heb je hulp nodig bij het beheersen van deze plaagdieren of wil je een plan maken voor preventie? Neem contact met ons op. Wij adviseren je graag. Zo voorkomen we plaagdieren in je huis of bedrijf!

 

voorraadaantasters

Neem contact met ons op

Heb je vragen of vermoed je plaagdieren in of om je bedrijf of woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bel vrijblijvend