Vlooien

Vlooien

Wat zijn vlooien?

Vlooien zijn de nachtmerrie voor veel huisdierenbezitters. Het zijn kleine, zijdelings afgeplatte, vleugelloze insecten die goed kunnen springen. Ze hebben vier levensstadia: ei, larve, pop en imago. De volwassen exemplaren zijn donkerrood. Er zijn vier soorten vlooien die een plaag kunnen zijn voor de mens: de kattenvlo, de hondenvlo, de rattenvlo en de vogelvlo. Deze beestjes hebben een voorkeur voor hun eigen ‘soort’ dier. De eitjes leggen ze in een nest of een voedselrijke omgeving.

Wat merk je van een plaag?

Vlooien kunnen ziektekiemen over en zorgen voor huidirritatie en jeuk. Bij je huisdier merk je dat ze er zijn wanneer je huisdier onophoudelijk krabt. Als er een echte invasie is kun je de insecten gewoon zien springen. Is de gastheer buiten en sta jij op de deurmat of vloerkleed, dan heb je kans dat de vlooien om je voeten springen.

Vlooien lokaliseren

Door je huisdier regelmatig te kammen kun je zien of ze vlooienuitwerpselen of beestjes in hun vacht hebben. Ook door tegen de haargroei in te aaien kom je ze al snel tegen. En als er eentje op je huid springt, heb je dat ook al snel door.

Vlooien bestrijden

Vlooien bestrijden

 

Deze bezoekers kun je beter voorkomen dan ze bestrijden. Door alert te zijn op het gedrag van je huisdier én preventief anti-vlooienmiddel te druppelen.

  • Controleer je huisdier en maak de slaapplekken van je huisdier regelmatig schoon met de stofzuiger óf door de spullen te wassen.
  • Zorg dat je je huis na een langere periode van afwezigheid goed schoonmaakt om een eventuele uitbraak de kop in te drukken.
  • Was bij twijfel (en bij een uitbraak) alle kleden, kussens en andere vloerdecoratie op minimaal 60 graden.

Lukt het niet om de plaag te beheersen? Neen contact met ons op voor assistentie en begeleiding!

 

Neem contact met ons op

Heb je vragen of vermoed je plaagdieren in of om je bedrijf of woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bel vrijblijvend