Vliegen bestrijden

Vliegen bestrijden

Wat zijn vliegen?

We kennen ze allemaal. Ze zijn donker met een parelmoer-achtige glans, twee vleugels en een behaarde antenne. Hun doordringende gebrom en herhaaldelijk tegen het raam vliegen is niet te missen. We maken onderscheid tussen de kamervlieg, die dol is op rottend, organisch materiaal, de fruitvlieg, die naar suikerhoudende producten zoekt en de latrine vlieg, die houdt van vochtige omstandigheden en organisch materiaal.

Waarom wil je vliegen bestrijden?

Je hoort en ziet hun afwezigheid snel genoeg. Hun larven, maden, komen op warme dagen vaak tevoorschijn uit de groene rolcontainer of uit vuilniszakken. Ze zijn vervelend en onhygiënisch. Ze lopen overal overheen en verspreiden zo eenvoudig bacterieën. Wanneer je voedsel produceert of verkoopt, wil je deze bezoekers helemáál niet tussen je verse waar hebben. 

De plaag lokaliseren

Het is vooral belangrijk om de vlieg op tijd te identificeren, zodat je weet wat je moet doen om ze weer weg te krijgen. Zorg er vooral voor dat ze geen eitjes gaan leggen in je voorraad of vuilnisbak. 

Teken bestrijden<br />

Vliegen bestrijden

 

Net als bij veel plaagdieren zijn een goede hygiëne en ventilatie belangrijk.

  • Als je weet met welke vlieg je te maken hebt, zorg je ervoor dat zijn lievelingsvoedsel niet beschikbaar is.
  • Maak gebruik van horren voor het raam of de deur.
  • Gebruik een vliegenval of een vliegenmepper.

Wil je ze bestrijden, dan kun je het probleem het beste bij de bron aanpakken. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je de soort vliegen te identificeren en een plan van aanpak te maken voor bestrijding en preventie. Zo ben je van ze af én komen ze niet meer terug. 

 

Neem contact met ons op

Heb je vragen of vermoed je plaagdieren in of om je bedrijf of woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bel vrijblijvend