Teken bestrijden

teken bestrijden

Wat zijn teken?

Teken zijn een soort spinachtige beestjes met acht poten. Ze bewegen langzaam, hebben geen vleugels en kunnen tot 1 cm worden, mits ze zijn volgezogen met bloed. Teken leven in dicht begroeide gebieden, liefst met een hoge luchtvochtigheid. Daarom zien we ze ook veel in het voorjaar en in de zomer. Ze leven van het bloed van zoogdieren, vogels en reptielen. Teken kunnen de ziekte van Lyme overbrengen, als ze besmet zijn met dit virus.

Waarom willen mensen teken bestrijden?

Meestal zie je een teek wanneer hij op de huid of in de vacht van een gastheer is gekropen. Dat betekent niet altijd dat hij heeft gebeten. Een teek moet je voorzichtig verwijderen. Als de teek heeft gebeten kan na enige tijd een rode ring om de beet komen. Als dat bij een mens gebeurt moet je naar de huisarts voor behandeling, om erger te voorkomen.

Teken lokaliseren

Teken zie je meestal alleen als ze op hun gastheer zitten. Ze laten zich vanuit de natuur vallen op een mensen- of dierenlichaam en kruipen vervolgens naar een warm plekje. Een grondige controle na een bezoekje aan het bos of park is belangrijk.

Teken bestrijden<br />

Teken bestrijden

 

Door je tuin goed te onderhouden en het gras kort te houden kun je voorkomen dat teken een nest gaan maken in je directe omgeving. Goed opletten na een dagje buiten is echter het belangrijkst. Twijfel je over de aanwezigheid van teken in je tuin of heb je een nest ontdekt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je er vanaf.

 

Neem contact met ons op

Heb je vragen of vermoed je plaagdieren in of om je bedrijf of woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bel vrijblijvend