Spinnen

Mijten bestrijden

Wat zijn spinnen?

Spinnen zijn achtpotige beestjes zonder vleugels of antennes. Ze zijn er in de meest uiteenlopende groottes en soorten. Alleen in Nederland onderscheiden we zo’n zevenhonderd verschillende soorten. Ze leven voornamelijk van insecten. Met hun drie of vier paar ogen zien ze matig tot zeer goed. Ze kunnen kleverige en sterke webdraden produceren. Hiermee maken ze webben, waarin ze hun prooi vangen, maar ook ei-zakken en verblijven. De meeste soorten zijn dan ook echte roofdieren die snel toeslaan wanneer een slachtoffer in hun web zit geplakt. Ze zijn eigenlijk heel nuttige beestjes, omdat ze muggen en andere insecten kunnen vangen. Maar veel mensen zien ze liever weer vertrekken.

Wat merk je van ze?

Spinnen zie je over de muur of het plafond lopen en sommige soorten zitten wekenlang in hetzelfde hoekje. Soms kom je alleen hun web tegen of loop je er recht doorheen. Als er veel spinnen bij elkaar leven zie je, naast de kleverige webben, ook hun uitwerpselen. Bij elkaar wordt het dan een kleverige bende. Een nest net uitgekomen spinneneitjes is vaak ook niet prettig, want dan zitten de beestjes overal.

De plaag lokaliseren

Je herkent waar ze zitten door hun webben of uitwerpselen. Ze leven graag op donkere, stille plekken, maar ook tussen de planten, bladeren of brandhout. Als je dit in of bij je huis hebt, is de kans op indringers groot. Zéker wanneer er ook veel prooidieren, zoals insecten zijn.

Spinnen bestrijden

Spinnen bestrijden

 

Spinnen zijn heel nuttige beestjes die juist voorkomen dat je last hebt van andere dieren. Als er echter te veel spinnen bij elkaar leven, ontstaat er een plaag.

  • In beginsel kun je de dieren goed zelf weghalen, door zowel spin als web te verwijderen. Dit kan met een bezem of stofzuiger. Goed schoonmaken is belangrijk.
  • Zorg dat je vogels in de tuin krijgt. Die eten de spinnen weer op.
  • Ruim etensresten op en plaats horren voor de ramen.
  • Maak eventueel gaten en kieren dicht of plaats er insectengaas voor.
  • Ga niet zomaar zelf met gif aan de slag.

Lukt het niet om de spinnen te beheersen? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar de bron van de spinnenplaag en zoeken we eerst naar de meest dier- en milieuvriendelijke oplossing. Bestrijdingsmiddelen zijn het laatste station.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of vermoed je plaagdieren in of om je bedrijf of woning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bel vrijblijvend