Services voor bedrijven

 

Ongediertebestrijding voor bedrijven

 

Geen enkel bedrijf zit te wachten op overlast van plaagdieren. Zéker voor bedrijven in de horeca, gastvrijheid en zorg is de aanwezigheid van deze bezoekers heel schadelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening én het imago. Ongediertebestrijding voor bedrijven draait eigenlijk voornamelijk om preventie. De aanpak van P.E.S.T. Nederland richt zich dan ook allereerst op het voorkomen van plaagdieren, waarbij we samen werken om jou bedrijf vrij te houden van ongewenst bezoek. Zo voldoen we aan de geldende regels binnen de branche en houd jij je goede naam hoog.

 

Liever preventie dan ongediertebestrijding bij bedrijven

 

Voorkomen is beter dan bestrijden. Het voorkomen van overlast van plaagdieren is een taak van het hele team. Of je nu werkt in de gastvrijheid, horeca, detailhandel, gezondheidszorg, voedingsmiddelenindustrie of één andere industrie; ongediertebestrijding of eigenlijk preventie is onderdeel van de bedrijfsvoering. Het onderhoud van je bedrijfspand, hygiëne en opslagmethoden hebben allemaal invloed. P.E.S.T. Nederland geeft trainingen aan het personeel. Samen werken we aan een voorraadprotocol, waarin staat hoe alles opgeslagen moet worden én hoelang zaken bewaard kunnen blijven. Ook bespreken we hoe je omgaat met vuilnis en schoonmaak. Zo werkt het hele team op dezelfde wijze en is iedereen bezig met preventie van plaagdieren op de werkvloer.

 

ongediertebestrijding voor bedrijven

Milieubewust en aanpak bij de bron 

Wanneer je plaagdieren bij ons meldt, gaan we eerst op zoek naar de bron. Is er iets dat gerepareerd moet worden? Is de afvalverwerking niet op orde? Is er een andere oorzaak? Door deze éérst aan te pakken, proberen we de plaagdruk meteen te verminderen. Vervolgens kijken we eerst naar natuurlijke oplossingen om de ongewenste bezoekers de deur te wijzen. Dit verschilt per overlastgever, maar we kiezen eerst de meest dier- en milieuvriendelijke manier. Met het gebruik van chemische middelen zijn we heel terughoudend. Uiteraard houden we ons aan de geldende Nederlandse en Europese richtlijnen voor ongediertebestrijding bij bedrijven.

 

Contracten voor ongediertebestrijding bij bedrijven

De meeste branches hebben eigen richtlijnen voor hygiëne, waar ook plaagdierenbestrijding onder valt. Zo is er de BRCGS-certificering (British Retail Consortium Global Standards) voor voedselveiligheid en zijn er de HACCP-normen. Iedere branche heeft zijn eigen protocollen met eisen waaraan de organisatie moet voldoen. P.E.S.T. Nederland is op de hoogte van al deze standaarden en kan je begeleiden bij het voldoen aan alle eisen. Met onze servicecontracten verzorgen we monitoring en rapportages, die ook goedgekeurd worden door onder andere verzekeraars. Zo komen onze experts op vaste momenten langs om de situatie te monitoren en waar nodig correcties uit te voeren. Zo zorgen we samen dat de hygiëne en het onderhoud op niveau blijven én voorkomen we ongewenst bezoek in de keuken of opslag.

Wil je meer weten over onze services? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaande button.