Mieren bestrijden

Kakkerlakken

Wat zijn mieren?

Mieren kennen we allemaal wel. Je ziet ze vaak in grote getalen en het zijn ijverige beestjes. Toch kunnen ze in huis of wanneer ze een groot nest hebben vooral veel overlast veroorzaken. Mieren zijn zespotige, vaak zwarte of donkerbruine, beestjes met een langwerpig lichaam dat uit drie delen lijkt te bestaan. In het nest zijn er 3 lagen: de werkers, de mannetjes en de koninginnen. De werkers zien we vooral lopen, de mannetjes zijn gevleugeld en zien we vaak aan het eind van een warme dag wanneer ze massaal om bruidsvlucht vertrekken.

Wat merk je van mieren

Mieren kom je het hele jaar tegen, maar vooral in de warme maanden zie je ze vaak. Hun nesten zijn onder de grond en ze veroorzaken vooral overlast als ze op zoek zijn naar eten. Dan kom je ze overal tegen, vooral in de buurt van voedsel en vocht. Ze lopen in lange rijen of juist los van elkaar. Als er paniek is in de buurt van een nest krioelen ze alle kanten op. Als je daar dan per ongeluk gaat zitten of staan, lopen ze ook over je heen. Meestal kriebelt dat alleen. Sommige mieren bijten.

Mieren lokaliseren

Mieren zie je snel genoeg. Meestal is hun nest buiten, maar soms hebben ze een nest binnen. Dit zijn dan tuinmieren, vuurmieren of faraomieren. Deze zijn lastiger te bestrijden. Ze zitten in spouwmuren, onder de vloeren, in apparatuur en tussen raamkozijnen.

Mieren bestrijden

Mieren bestrijden

 

Mieren kun je beter voorkomen dan bestrijden. Door op hygiëne te letten, kom je al een heel eind.

  • Zorg dat er geen voedsel, zoals kruimels, diervoeder of zoetigheid rondslingert. Als er geen eten is, hebben de mieren niets te zoeken.
  • Bewaar voedsel in afgesloten bakken of potten en zorg voor schone oppervlakten.
  • Dicht gaten en kieren met fijnmazig insectengaas, zodat ze er niet door kunnen.

Lukt het niet om de mieren zelf te beheersen? Neem dan contact met ons op. Belangrijk bij de bestrijding van mieren is dat je ook het nest en een herinvasie bestrijdt. Wij kijken eerst naar de meest milieuvriendelijke optie. Als dat niet werkt, kijken we samen naar andere opties.

Mieren bestrijden

Neem contact met ons op

Heb je vragen of vermoed je plaagdieren in of om je bedrijf of woning? Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Bel vrijblijvend