Kakkerlakken

Kakkerlakken

Wat zijn kakkerlakken?

Kakkerlakken zijn plat, meestal lichtbruin, zespotig en ze hebben lange voelsprieten. De soorten die we in ons land aantreffen zijn meestal 1 à 2 cm groot en hebben zwarte strepen over hun borstschild. Ze zijn echte recyclers en leven van voedselresten en afval. Daardoor kunnen ze ziekten bij zich dragen.

Wat merk je ervan?

Kakkerlakken kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid, doordat ze bacteriën, schimmels en ziektekiemen verspreiden. Sommige mensen zijn allergisch voor stoffen die uit de uitwerpselen van kakkerlakken vrijkomen. Ze scheiden een muskusachtige geur af. Verder herken je dat ze er zijn door uitwerpselen, eierschalen en afgevallen huid. Deze beestjes planten zich razendsnel voort, dus een plaag ligt snel op de loer.

De plaag lokaliseren

Kakkerlakken zijn vooral ’s nachts actief, wanneer ze op zoek gaan naar vochtig en zoet voedsel. Wanneer ze dat niet vinden, redden ze zich ook prima met afval, huisstof, vetvlekken, textiel en papier. Overdag verschuilen ze zich het liefst op warme, donkere plekken, zoals achter de koelkast in de keuken. Hier kun je ook hun uitwerpselen en ander restmateriaal vinden.

Kakkerlakken bestrijden

 

Kakkerlakken bestrijden doe je door het probleem aan te pakken bij de bron. Zo geef je ze geen kans. Veel stappen kun je zelf al nemen, maar P.E.S.T. Nederland helpt je graag.  

  • Het beste kun je deze bezoekers voorkomen door kieren, spleten en andere openingen dicht te maken.
  • Zorg voor een schoon en droog huis, met name de keuken. Verwijder etensresten goed. Maak voerbakken, afvoerputten, de vaatwasser en vuilemmers goed schoon en droog.
  • Je kunt ze op een natuurlijke wijze vangen met een vochtige dweil of een bakje water met zonnebloemolie. Ook een lijmval is heel effectief.

Heb je zwaarder geschut nodig of wil je advies en hulp bij een plaag? Neem dan contact op met P.E.S.T. Nederland

 

 

Neem contact met ons op

Heb je vragen of vermoed je plaagdieren in of om je bedrijf of woning? Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Bel vrijblijvend